Norup Design * Håndlavede, rustikke og gammeldags havemøbler i træ designet af Lise-Lotte Norup

Fra drøm til idé - romantisk liebhaveri

Det hele startede en sommermorgen for et par år siden. Jeg medvirkede i Nykøbing Falster Revyen den sommer. Jeg vågnede usædvanligt tidligt og hele idéen og designet var klart. Historie Jeg havde længe spekuleret over, om der måske var andet end skuespilleriet og Swing Sisters jeg også kunne brænde for. Og nu var den der. Ideén!
Jeg skulle designe havemøbler! Havemøbler udover det sædvanlige, noget jeg længe selv havde søgt efter. Jeg var blevet inspireret af de gammeldags havemøbler som jeg huskede dem fra mine ferier i mine bedsteforældres sommerhus. Jeg erindrede svagt bænke og borde, og ved at grave i gamle fotografier, fik jeg genopfrisket hvordan møblerne så ud.

Rustikt håndværk - gammeldags havemøbler

Det var rustikke, håndlavede møbler.Historie Borde, bænke og stole udført i de forhåndenværende materialer fra sommerhusgrunden.

Min opgave var nu at få dem udformet solidt og tidssvarende, men jeg ville bibeholde at det hele skulle være håndlavet. Det var også vigtigt for mig at der ikke er tale om masseproduktion; målet er en lille eksklusiv kollektion - kald det bare liebhaveri.

Men en ting er at få idéen, en anden er at få den udført.

Nostalgi og miljørigtigt

Det har fra starten ligget mig meget på sinde at genskabe oplevelsen af godt håndværk i nostalgisk og rustik stil. Mit mål er desuden en produktion der er så miljørigtig som muligt, hvorfor træet skulle komme fra lokale plantager og fremstilles i nærheden af Danmark.
Jeg tegnede derfor en stor cirkel på et kort med Danmark i centrum og udvidede den så indtil den dækkede vores skandinaviske naboer samt de baltiske lande.
Jeg havde i mellemtiden fået lavet en prototype af stolen, som jeg bad forskellige snedkerier om at byde ind på. Skandinavien blev hurtigt udelukket, da pris og kvalitet ikke hang sammen. Desuden prøvede de at overtale mig til at fremstille møblerne ved hjælp af maskiner, hvilket jeg ikke ønskede.

Kvalitetsikring

Jeg fik hurtigt etableret kontakt til en lokal agent i Lithauen. HistorieEn med erfaring og viden indenfor møbelbranchen, men vigtigst; en jeg kunne stole på. Viggo Sørensen har arbejdet med møbelproduktion i 40 år og er desuden bosat i Lithauen. Han er min lokale repræsentant og tager jævnligt ud på snedkeriet og følger produktionen. Han tjekker også at møblerne bliver leveret til tiden og frem for alt at den håndværksmæssige kvalitet er i top!

Køb en oplevelse med!

Det har været en længere rejse at etablere min virksomhed, men jeg er meget stolt og tilfreds med produkterne og resultaterne. Det er jeg også overbevist om at mine kunder vil blive. Det her er liebhaveri.
Man køber ikke alene nogle romantiske havemøbler. Man får også oplevelsen af at godt, gedigent håndværk stadig er muligt!