Norup Design * Håndlavede, rustikke og gammeldags havemøbler i træ designet af Lise-Lotte Norup

Rustikt og Håndlavet Nostalgi

Fra min barndom mindes jeg nogle let krogede møbler med et umiskendeligt præg af rustikt håndværk. Uden maskinel bearbejdning men med spor efter håndværkerens arbejde og naturens eget design.
Dette blev det idémæssige grundlag for de møbler som jeg nu tilbyder til dig, der vil have noget udover det sædvanlige. Jeg vil formidle oplevelsen af at hver tømmerstok har været i menneskehænder og ikke bare er kørt igennem et savværk. De unge kalder det retro - jeg kalder det bare for gammeldags havemøbler.

Detaljer

Materialer og miljørigtig

Da jeg skulle vælge materialer faldt valget på fyrretræ og birk som vokser naturligt på vore breddegrader. Jeg satte mig fra starten det mål at møblerne skulle produceres så tæt på Danmark som muligt. Både for at begrænse miljøbelastningen i forbindelse med transport og for at få et håndværksmæssigt udtryk som jeg husker det fra min barndom. Materialerne behandles med en anerkendt træolie inden de samles, men vi anbefaler at du selv efterbehandler enten med træolie eller træmaling for at opnå den bedste beskyttelse.

Fremstilling

De tynde fyrretræer afbarkes ved håndkraft og dette medvirker til et rustikt og charmerende udseende. Det betyder også at hver enkelt møbel får et helt unikt præg. Ikke to stole er ens. Alle ender og kanter på stokkene afrundes så de er behagelige at røre ved. På den måde bliver de også mere modstandsdygtige overfor vejr og vind.

For at opnå den bedst mulige holdbarhed leveres møblerne færdigmonteret.

Fuldend med zink

Som en kontrast til det bløde trælook kan man give modspil med en bordplade i zink, som jeg har designet specielt til dette møbelsæt.

Norup Design Gammeldags Norup Design Håndlavet Norup Design Rustikt Norup Design Liebhaver Norup Design Nostalgi Norup Design Romantisk